Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο

Είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα σήμερα, παρά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ. Ωστόσο, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να μειώσει τις αυξήσεις του 2019 σε δύο (από τρεις), σημειώνουν αναλυτές.

Χαμηλές «πτήσεις» για το δολάριο

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας όσον αφορά τα επιτόκια και τις ανακοινώσεις της για τη μελλοντική νομισματική πολιτική.

Η αγορά αναμένει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος. Την ίδια ώρα, υπάρχουν ανησυχίες για το αν θα συνεχιστεί η καλή πορεία του δολαρίου το 2019.

«Είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων, παρά τη δυσαρέσκεια του Τραμπ. Ωστόσο, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα να μειώσουν τις αυξήσεις του 2019 σε δύο (από τρεις)», σημειώνει ο Kit Juckes, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής FX της Societe Generale.

Το γεν και το ελβετικό φράγκο ενισχύονται, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια.

Το ευρώ με κέρδη 0,34% αλλάζει χέρια στο $1,14, η στερλίνα σταθεροποιείται στο 1,2642 δολάριο, το γεν ενισχύεται 0,14% στα 112,36 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,33% στα 96,81.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v