Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική οικονομική επιβράδυνση ενισχύει το δολάριο

Οι φόβοι για την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κρατούν το αμερικανικό νόμισμα σε υψηλό σημείο. Υποχωρεί η στερλίνα.

Η κινεζική οικονομική επιβράδυνση ενισχύει το δολάριο

Κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων κινείται το δολάριο τη Δευτέρα, μετά τις ανησυχίες για την αποδυναμωμένη κινεζική ανάπτυξη του 2018.

Το αμερικανικό νόμισμα είχε την περασμένη εβδομάδα τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, παίρνοντας υποστήριξη από τις ελπίδες για αποκλιμάκωση της εμπορικής διαφωνίας Ηνωμένων Πολιτειών-Κίνας αλλά και από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία αμερικανικής βιομηχανικής παραγωγής.

Μπαίνοντας στο 2019, το στοίχημα που απασχολεί τους επενδυτές είναι ο ρυθμός αυξήσεων των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα και το αν θα πατήσει η τελευταία φρένο.

Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με ήπιες κινήσεις διαμορφώνεται στα 96,31, το ευρώ με μικρή ανοδική κίνηση κατά 0,1% αλλάζει χέρια στο 1,1375 δολάριο, το δολάριο έναντι του γεν χάνει 0,16% και φτάνει στα 109,60 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,2%, στο 1,2846 δολάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v