Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η προοπτική συμφωνίας για το Brexit ενισχύει τη στερλίνα

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,23%, στο $1,3097, με το ενδεχόμενο για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση να μη θεωρείται πιθανό από τους επενδυτές.

Η προοπτική συμφωνίας για το Brexit ενισχύει τη στερλίνα

Ανοδικά κινείται η στερλίνα την Τετάρτη, με ώθηση από την απόρριψη του βρετανικού κοινοβουλίου τροπολογιών που θα καθυστερήσουν το Brexit.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η κυβέρνηση της Μέι μπορεί ακόμη να αποφύγει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία.

Δυο εβδομάδες μετά την καταψήφιση της συμφωνίας της για το Brexit, το κοινοβούλιο απαίτησε στη χθεσινή του συνεδρίαση να επιστρέψει η βρετανίδα Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες για να αντικαταστήσει το ιρλανδικό backstop, που στόχο έχει να αποτρέψει το ενδεχόμενο επαναφοράς «σκληρών» συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η «μάχη» δεν αναμένεται εύκολη, καθώς η ΕΕ έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι η συμφωνία δεν θα γίνει αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,23%, στο $1,3097, ενώ το ευρώ σχεδόν αμετάβλητο αλλάζει χέρια στο $1,1431.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν σταθερό, στα 109,40 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα 95,79.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v