Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αδύναμη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας ρίχνει το ευρώ

Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με τους χαμηλότερους τόνους της παγκόσμιας ανάπτυξης και με την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας. Το ευρώ κινείται αρνητικά (-0,12%) στο $1,135, ενώ ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,17%, στα 96,55.

Η αδύναμη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας ρίχνει το ευρώ

Υποχωρεί το ευρώ την Πέμπτη μετά τα αδύναμα στοιχεία από τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Δεκέμβριο.

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Δεκέμβριο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, στέλνοντας ακόμη ένα σήμα αποδυνάμωσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, σημείωσε αρνητική κίνηση κατά 0,4%, έναντι πρόβλεψης του Reuters για άνοδο κατά 0,7%.

Η πτώση κάνει πιθανή τη συρρίκνωση της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με τις απόψεις των οικονομολόγων. Η αρνητική πορεία οδηγήθηκε από τον κατασκευαστικό τομέα, όπου η δραστηριότητα συρρικνώθηκε κατά 4% και περισσότερο. Η κίνηση δεν μπόρεσε να αντισταθμιστεί από τη μικρή άνοδο της μεταποιητικής παραγωγής.

Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με τους χαμηλότερους τόνους της παγκόσμιας ανάπτυξης και με την εμπορική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

Το ευρώ κινείται αρνητικά (-0,12%) στο $1,135, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του γεν, στα 109,99 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,15%, στο $1,2911 ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,17%, στα 96,55. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v