Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές συνομιλίες οδηγούν σε νομίσματα με ρίσκο

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τον δείκτη δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – στα 96,70, ενώ το δολάριο έναντι του γεν κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στα 110,71 γεν ανά δολάριο. Σταθερό και το ευρώ.

Οι εμπορικές συνομιλίες οδηγούν σε νομίσματα με ρίσκο

Μία παύση κάνει το πρόσφατο ράλι του δολαρίου την Τετάρτη, καθώς οι ελπίδες για επίλυση των εμπορικών διαφωνιών ΗΠΑ-Κίνας δίνουν ώθηση στη ζήτηση για νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο. Το ανοδικό σερί του δείκτη δολαρίου έφτασε στο τέλος του, απομακρύνοντας το από το υψηλό δύο μηνών.

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας καταγράφει κέρδη 1,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά την πιο ήπια από την αναμενόμενη ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας.

«Υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά και κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι γι’  αυτό ο κόσμος δεν αγοράζει το δολάριο και θέλει να δοκιμάσει κάποιο ρίσκο», αναφέρει η Jane Foley, υπεύθυνη στρατηγικής συναλλάγματος της Rabobank.

Σταθεροποιητικές κινήσεις για τον δείκτη δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – στα 96,70, ενώ το δολάριο έναντι του γεν κερδίζει 0,2%, με την ισοτιμία στα 110,71 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ επίσης σταθερό, αλλάζει χέρια στο $1,1328, όπως και η στερλίνα, που τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,2889 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v