Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το ευρώ

Το νόμισμα είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών και περισσότερο. Ωστόσο, κάποιοι traders αναφέρουν ότι εντολές μεγάλων αγορών από Κεντρικές Τράπεζας, στο επίπεδο του $1,13, δίνουν υποστήριξη.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το ευρώ

Υποχωρεί το ευρώ την Παρασκευή και φτάνει στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές παρακολούθησαν αυτή την εβδομάδα να δημοσιεύονται αδύναμες προοπτικές για την ευρωζώνη.

Παράλληλα, επανέρχονται στο προσκήνιο και οι εμπορικοί φόβοι για εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

Το ευρώ είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών και περισσότερο. Ωστόσο, κάποιοι traders αναφέρουν ότι εντολές μεγάλων αγορών από Κεντρικές Τράπεζας, στο επίπεδο του $1,13, υποστηρίζουν το νόμισμα.

Κάτω και από το $1,10 βλέπει το ευρώ ο Philip Wee, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος στην DBS, με δεδομένη την πιο αδύναμη φετινή ανάπτυξη της ευρωζώνης και τις προοπτικές για πιο χαμηλό πληθωρισμό, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στο $1,1327 και η στερλίνα με παρόμοια κίνηση (-0,18%) τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,293.

Το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται οριακά, στα 109,85 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- σημειώνει θετική κίνηση, στα 96,67.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v