Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό τριών μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται η διάθεση για ρίσκο, λόγω της αναμενόμενης προόδου στις εμπορικές συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας. Το κλίμα ενισχύει η γερμανική οικονομία, που διέφυγε της ύφεσης το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Κοντά σε χαμηλό τριών μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Χαμηλά κινείται το ευρώ την Πέμπτη, καθώς τα βελτιωμένα κινεζικά εμπορικά στοιχεία και οι ελπίδες για πρόοδο στη σινοαμερικανικές συνομιλίες ενισχύουν τη διάθεση για ρίσκο. Το δολάριο Αυστραλίας οδηγεί τα κέρδη, με άνοδο που έφτασε νωρίτερα μέχρι το 0,6%.

Η οικονομία της Γερμανίας παρέμεινε στάσιμη το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, μετά τη συρρίκνωση του τριμήνου Ιουλίουι-Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από το 2015. 

Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 0,1%.

Το δολάριο Αυστραλίας, βαρόμετρο για τη διάθεση ρίσκου παγκοσμίως, ενισχύεται 0,2%, στα $0,7105 και είναι σε πορεία για την καλύτερη τριήμερη ανοδική πορεία του μέχρι στιγμής φέτος.

Το ευρώ αμετάβλητο έναντι του δολαρίου, αλλάζει χέρια στο $1,1264, έναντι της στερλίνας ενισχύεται 0,17%, στο £0,8781, ενώ σε σύγκριση με το γεν σημειώνει ανοδική κίνηση μικρότερη από 0,1%, στα 125,07 γεν ανά ευρώ.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου υποχωρεί 0,16%, στο $1,2826.

Το δολάριο σε σχέση με το γεν αμετάβλητο, στα 111,04 γεν ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – σταθερός στα 97,22.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v