Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική αισιοδοξία ενισχύει το ευρώ

Μετά το χαμηλό τριών μηνών της Παρασκευής, ανακάμπτει με βοήθεια από τη διάθεση για ρίσκο και τις ελπίδες εξεύρεσης λύσης στη διαφωνία Πεκίνου-Ουάσιγκτον. Ανοδικά και η στερλίνα.

Η εμπορική αισιοδοξία ενισχύει το ευρώ

Ξεπέρασε το όριο του $1,13 το ευρώ, ενώ και νομίσματα, όπως το δολάριο Αυστραλίας, ενδυναμώνονται τη Δευτέρα, καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στις σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες.

Το ευρώ έχει παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο εύρος trading από τον Νοέμβριο, καθώς η αυξημένη αδυναμία της οικονομίας της ευρωζώνης αντισταθμίζει τις χαμηλές προσδοκίες αύξησης επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Μετά το χαμηλό τριών μηνών της Παρασκευής, το ευρώ ανακάμπτει με βοήθεια από τη διάθεση για ρίσκο και τις ελπίδες εξεύρεσης λύσης στη διαφωνία Πεκίνου-Ουάσιγκτον.

«Γενικά το κλίμα είναι ακόμη κάπως θετικό για τις προοπτικές του εμπορίου», σημείωσε ο Adam Cole, αναλυτής συναλλάγματος της RBC Capital Markets, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως θα διατηρηθεί.

Το ευρώ με κέρδη 0,28% διαμορφώνεται στο $1,1328, η στερλίνα ενισχύεται 0,34% στο $1,2933, ενώ το δολάριο έναντι του γεν με ήπιες κινήσεις κυμαίνεται στα 110,54 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχωρεί 0,25%, στα 96,69.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v