Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων «σκαρφαλώνει» η στερλίνα

Οι προσδοκίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πάρει «διαζύγιο» χωρίς να έχει εγκριθεί μία συμφωνία ενισχύουν τη βρετανική λίρα κατά 0,75%, στο $1,3181. Εναντι του ευρώ κερδίζει 0,58%, στις £0,8622.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων «σκαρφαλώνει» η στερλίνα

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων τριών εβδομάδων κυμαίνεται η στερλίνα την Τρίτη, με ώθηση από τα δημοσιεύματα του Τύπου που θέλουν την Τερέζα Μέι να αποκλείει και επισήμως την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματισμένη να αποχωρήσει από το μπλοκ στις 29 Μαρτίου, με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό να «αγωνίζεται» για την έγκριση της συμφωνίας από ένα διχασμένο κοινοβούλιο την ώρα που οι κίνδυνοι για καθυστέρηση του Brexit αυξάνονται.

Οι προσδοκίες ωστόσο ότι το Λονδίνο δεν θα πάρει «διαζύγιο» χωρίς να έχει εγκριθεί μία συμφωνία, ενισχύουν τη βρετανική λίρα κατά 0,75%, στο $1,3195. Εναντι του ευρώ κερδίζει 0,58%, στις £0,8622.

Μικρές θετικές κινήσεις για το ευρώ, που αλλάζει χέρια στο $1,1365. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γεν (-0,19%), στα 110,85 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v