Η προοπτική ψηφοφορίας στη βρετανική βουλή ενισχύει τη στερλίνα

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, για τον ερχομό της αναθεωρημένης συμφωνίας σύντομα στη Βουλή των Κοινοτήτων δίνουν ώθηση στη βρετανική λίρα. Υποχωρεί το ευρώ, στο $1,1327.

Η προοπτική ψηφοφορίας στη βρετανική βουλή ενισχύει τη στερλίνα

Ενισχύεται η στερλίνα την Πέμπτη μετά τα σχόλια του Βρετανού υπουργού Οικονομικών για εποικοδομητικές συνομιλίες με τις Βρυξέλλες.

Ο Φίλιπ Χάμοντ σημείωσε επίσης ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να ψηφίσει την αναθεωρημένη συμφωνία ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε χθες, ότι ο κίνδυνος για το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία έχει μεγεθυνθεί και πρόσθεσε πως αυτή η επιλογή δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τραπέζι.

Η βρετανική λίρα κινείται ανοδικά κατά 0,13%, στο $1,3067, ενώ το ευρώ υποχωρεί 0,10% και αλλάζει χέρια στο 1,1327 δολάριο.

Το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,11%, στα 110,73 γεν ανά δολάριο, ενώ το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,21%, στα 125,42 γεν ανά ευρώ.

Το ρούβλι ενισχύεται 0,19%, στα 65,5253 ρούβλια ανά δολάριο, ενώ η τουρκική λίρα με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στις 5,3221 λίρες ανά δολάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v