Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή πρακτικών της Fed το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με ήπιες κινήσεις, μετά τα υψηλά δύο μηνών της περασμένης εβδομάδας, διαμορφώνεται στα 96,52. Ενισχύεται 0,5% το κινεζικό γουάν.

Εν αναμονή πρακτικών της Fed το δολάριο

Ενισχύεται το κινεζικό γουάν την Τετάρτη. Oι ΗΠΑ επιδιώκουν να αποσπάσουν δέσμευση του Πεκίνου ότι δεν θα υποτιμήσει το γουάν στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η κίνηση έχει στόχο να εξουδετερώσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κίνας να υποτιμήσει το νόμισμά της, για να αντισταθμίσει τους δασμούς των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο βρίσκεται εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιανουάριο (απόψε, στις 21:00 ώρα Ελλάδος).

Το κινεζικό νόμισμα έχει ισχυρή επίδοση το 2019, παίρνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ στο πρωινό trading τελεί υπό διαπραγμάτευση 0,5% υψηλότερα, στα 6,7246 γουάν ανά δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- με ήπιες κινήσεις, μετά τα υψηλά δύο μηνών της περασμένης εβδομάδας, διαμορφώνεται στα 96,52.

Το ευρώ αμετάβλητο, στο 1,1344 δολάριο, ενώ η στερλίνα με απώλειες κατά 0,28%, φτάνει στο 1,3027.

Το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,22%, στα 110,86 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v