Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων κινείται το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – διαμορφώνεται στα 96, ενώ το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,15%, στα 110,42 γεν ανά δολάριο.

Κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων κινείται το δολάριο

Σε χαμηλά σημεία κυμαίνεται το δολάριο την Τετάρτη, μετά την επιβεβαίωση της υπομονετικής στάσης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – διατηρείται στα 96, μετά την πτώση 0,4%  προηγουμένως που τον οδήγησε στο πιο χαμηλό σημείο από τις 5 Φεβρουαρίου (στα 95,948). Το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,15%, στα 110,42 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,12% και αλλάζει χέρια στο 1,3268 δολάριο, ενώ το ευρώ με σταθεροποιητικές κινήσεις τελεί υπό διαπραγμάτευση στο $1,1393.

«Μολονότι θεωρούμε ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι υγιής και οι προοπτικές ευνοϊκές, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει κάποια αντίθετα ρεύματα και αντικρουόμενα μηνύματα» ανέφερε ο Τζερόμ Πάουελ, στην εξαμηνιαία του ομιλία για την κατάσταση της νομισματικής πολιτικής.

«Οι χρηματοοικονομικές αγορές έγιναν πιο ευμετάβλητες προς το τέλος του έτους και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες είναι πλέον λιγότερο υποστηρικτικές για την ανάπτυξη από ότι ήταν την περασμένη χρονιά» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v