Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητα η στερλίνα

Η βρετανική λίρα με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο 1,3308 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρεί 0,2%, στις £0,8561. Το ευρώ κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,1393 δολάριο.

Κατεβάζει ταχύτητα η στερλίνα

Απομακρύνεται από τα πρόσφατα υψηλά σημεία της η στερλίνα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα κέρδη τους από την άνοδο αυτής της εβδομάδας και αξιολογούν την παρατεταμένη αβεβαιότητα του Brexit με ή χωρίς συμφωνία.

Η βρετανική λίρα έχει φτάσει σε υψηλά σημεία πολλών μηνών αυτή την εβδομάδα, αφότου η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημέρωσε τους βουλευτές στη βρετανική βουλή για την πιθανότητα να ψηφίσουν σχετικά με την καθυστέρηση του Brexit.

Το γεγονός έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές και να αναμένουν  ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 29 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι θα υποστήριζε ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Η στερλίνα με σταθεροποιητικές κινήσεις διαμορφώνεται στο 1,3308 δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρεί 0,2%, στις £0,8561.

Το ευρώ κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,1393 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,1%, στα 96.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v