Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πορεία σύγκρουσης Λονδίνου-Βρυξελλών ρίχνει τη στερλίνα

Τρίμηνη παράταση της διορίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε η Τερέζα Μέι σε επιστολή της προς τον Ντόναλντ Τουσκ. Brexit μέχρι τις 23 Μαΐου ή στο τέλος του 2019, απαντά η Κομισιόν. Στο 1,3185 δολάριο η βρετανική λίρα.

Η πορεία σύγκρουσης Λονδίνου-Βρυξελλών ρίχνει τη στερλίνα

Aπότομη πτώση σημειώνει η βρετανική λίρα τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, μετά το αίτημα της Βρετανίδας Πρωθυπουργού προς την ΕΕ για καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ προειδοποίησε ότι η έξοδος χωρίς συμφωνία είναι ακόμη πιθανή.

Σε επιστολή της προς τον Ντόναλντ Τουσκ τονίζει ωστόσο ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συντεταγμένο τρόπο. Πρόθεσή της είναι να επαναφέρει τη συμφωνία αποχώρησης που έκλεισε με την ΕΕ στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως σημειώνει.

Από την πλευρά της η Κομισιόν φέρεται να απαντάει ότι η δυνητική καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ήταν νομικά και πολιτικά δύσκολη, σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τρίμηνη παράταση της διορίας εξόδου, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που έχει το Reuters.

Όπως σημειώνει, οι βασικές επιλογές για τους ηγέτες της ΕΕ είναι η καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 23 Μαΐου ή αλλιώς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.

Αυτή η πορεία σύγκρουσης Λονδίνου-Βρυξελλών οδηγεί τη στερλίνα 0,65% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, στο $1,3185. Παρόμοια πτώση και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στις £0,8616.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v