Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για τον χειρότερο μήνα από τον Οκτώβριο το ευρώ

Τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία από τη Γερμανία και τα ήπια σχόλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν οδηγήσει τα hedge funds σε μείωση των long θέσεων στο ευρώ.

Σε πορεία για τον χειρότερο μήνα από τον Οκτώβριο το ευρώ

Σε κατεύθυνση για τον χειρότερο μήνα από τον Οκτώβριο βρίσκεται το ευρώ. Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τους φόβους για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις προσεκτικές ενδείξεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποβάθμισαν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ευρωζώνης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ ανακοίνωσαν νέο γύρο φθηνών δανείων για τις τράπεζες.

Τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία από τη Γερμανία και τα ήπια σχόλια της ΕΚΤ έχουν οδηγήσει τα hedge funds σε μείωση των long θέσεων στο ευρώ.

Στο trading της Παρασκευής το ενιαίο νόμισμα σημειώνει μικρές μεταβολές και αλλάζει χέρια στο 1,1228 δολάριο.

Το δολάριο έναντι του γεν ενισχύεται 0,14%, στα 110,79 γεν ανά δολάριο.

Μία τελευταία προσπάθεια να περάσει η συμφωνία του Brexit θα κάνει σήμερα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός. Η Τερέζα Μέι προσπαθεί να αποφύγει μία μεγάλη καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αν και όλα είναι μάλλον… εναντίον της.

Τα μέλη του κοινοβουλίου, που έχουν δύο φορές απορρίψει τη συμφωνία που έκλεισε η ίδια με την ΕΕ, θα ψηφίσουν ακόμη μία φορά σήμερα, περίπου στις 16:30΄ ώρα Ελλάδος.

Μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει το Bloomberg, η Μέι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετή στήριξη από τους συμμάχους της.

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας, σήμερα είναι η μέρα που επρόκειτο να αποχωρήσει η Μεγάλη Βρετανία από το μπλοκ. Αντ’ αυτού, οι πολιτικοί της χώρας έχουν... «κολλήσει», χωρίς να έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν στους όρους του «διαζυγίου» τους οποίους διαπραγματεύθηκε η Μέι. Συνέπεια αυτού είναι η αναβολή του Brexit.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,1%, στο $1,3028.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – με οριακή άνοδο διαμορφώνεται στα 97,25.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v