Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος η στερλίνα, με την προσοχή στη Σύνοδο Κορυφής

Το δολάριο έναντι του γεν αμετάβλητο, ενώ ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,1%, στα 96,94. Τη διάρκεια της αναβολής του Brexit θα οριστικοποιήσουν οι ηγέτες της ΕΕ.

Σε θετικό έδαφος η στερλίνα, με την προσοχή στη Σύνοδο Κορυφής

Ανοδικά κινείται η βρετανική λίρα την Τετάρτη, κινούμενη ωστόσο στο πρόσφατο εύρος trading, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.

Η προγραμματισμένη έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη και ένα χρόνο, δίνοντας στην Τερέζα Μέι άλλο ένα πολιτικό «χτύπημα».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντόναλντ Τουσκ απέρριψε το αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού για σύντομη καθυστέρηση, λέγοντας ότι θα δημιουργούσε «μία σειρά σύντομων παρατάσεων και έκτακτων Συνόδων, προκαλώντας νέες διορίες».

Οι ηγέτες της ΕΕ θα οριστικοποιήσουν τη διάρκεια της καθυστέρησης του Brexit στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα.

Ο Τουσκ θέλει να συμφωνήσουν σε παράταση μέχρι και ενός έτους, ενώ οι διπλωμάτες από την πλευρά των κρατών λένε ότι η συζήτηση στρέφεται πια μεταξύ Δεκεμβρίου και επόμενου Μαρτίου, ως νέα ημερομηνία αποχώρησης.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,18%, στο $1,3076, το ευρώ με παρόμοια κίνηση αλλάζει χέρια στο $1,128, το δολάριο έναντι του γεν αμετάβλητο, στα 111,14 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,1%, στα 96,94.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v