Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αδύναμα γερμανικά στοιχεία συγκρατούν στο $1,12 το ευρώ

Το ενιαίο νόμισμα έχει διατηρηθεί σε ένα εύρος $1,12-$1,16 το 2019, παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση της οικονομίας έχει τροφοδοτήσει νέα τόνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα αδύναμα γερμανικά στοιχεία συγκρατούν στο $1,12 το ευρώ

Κολλημένο κοντά στο πιο χαμηλό σημείο του τελευταίου μήνα παραμένει το ευρώ την Πέμπτη, καθώς οι νέες ενδείξεις αποδυνάμωσης της γερμανικής οικονομίας αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για την εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας.

Το ευρώ έχει διατηρηθεί σε ένα εύρος $1,12-$1,16 το 2019, παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση της οικονομίας έχει τροφοδοτήσει νέα τόνωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ενιαίο νόμισμα έκανε ανοδικό ξεκίνημα στις αρχές Απριλίου, εν μέσω καλών ειδήσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Ωστόσο, επέστρεψε η πιο προσεκτική στάση την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία των γερμανικών βιομηχανικών παραγγελιών του Φεβρουαρίου ήταν απογοητευτικά.

Οι παραγγελίες στον τομέα της μεταποίησης υποχώρησαν, εν μέσω απότομης πτώσης της ζήτησης εκτός ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι συνολικές βιομηχανικές παραγγελίες έκαναν βουτιά 4,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal, ανέμεναν 0,5% άνοδο. Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, ο όγκος των παραγγελιών υποχώρησε 8,4%.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς (-0,05%) και αλλάζει χέρια στο $1,1229.

Το δολάριο έναντι του γεν διολισθαίνει (-0,07%), στα 111,41 γεν ανά δολάριο.

Η βρετανική λίρα κινείται σταθεροποιητικά, στο 1,3158 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται (+0,09%), στα 97,18.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v