Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα άνοδος για το δολάριο κοντά σε υψηλό δύο ετών

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, κινήθηκε 0,13% υψηλότερα στις 97,7 μονάδες.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ την Τετάρτη μετά την αναπάντεχη πτώση στο επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

O δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo διαμορφώθηκε στις 99,2 μονάδες, από 99,7 τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης για 99,9.Η υποκατηγορία που αφορά την τρέχουσα αποτίμηση διολίσθησε στις 103,3 μονάδες, από 103,9 τον Μάρτιο, έναντι εκτίμησης του πρακτορείου Reuters για 103,6.

Το αμερικανικό νόμισμα κατέγραψε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,118 δολ./ευρώ, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο.

Ο δείκτης του δολαρίου, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του νομίσματος έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, κινήθηκε 0,13% υψηλότερα στις 97,7 μονάδες. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2017.

Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε 0,99%, ενώ το δολάριο Καναδά διολίσθησε σε χαμηλό επτά εβδομάδων έναντι του αμερικανικού.

Η βρετανική λίρα παρέμεινε σε χαμηλό δύο μηνών την Τετάρτη, καθώς εξανεμίζονται οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο του Brexit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v