Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων

Το αμερικανικό νόμισμα κλείνει, ωστόσο, την εβδομάδα με κέρδη έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων. Υποχωρεί η στερλίνα, κοντά στο χαμηλό 23 μηνών έναντι του δολαρίου το ευρώ.

Υποχωρεί το δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων

 

Η επίδοση του αμερικανικού ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο δεν αποτυπώθηκε στην ισοτιμία του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων.

Ο δείκτης που καταγράφει την απόδοση του δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων υποχώρησε κατά 0,33% στις 97,882 μονάδες. Νωρίτερα σήμερα είχε φτάσει σε υψηλό 23 μηνών, ενώ σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα έχει σημειώσει άνοδο 0,5%.

Το ευρώ, το οποίο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τον Μάιο του 2017 ήταν νωρίτεερα στο 1,1168 δολάριο. Η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,31% την Παρασκευή όμως η θετική πορεία δεν κατορθώνει να αντισταθμίσει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και αναμένεται να κλείσει την εβδομάδα με απώλεια μισής ποσοστιαίας μονάδας έναντι του δολαρίου. Η αναιμική επίδοση του βρετανικού νομίσματος αποδίδεται στους φόβους για τέλμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των βρετανικών κομμάτων για τη διαδικασία του Brexit. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v