Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για το ευρώ

Η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι εάν η Κίνα προχωρήσει σε αντίποινα, τότε η απειλή εμπορικού πολέμου θα επηρεάσει το outlook της αμερικανικής οικονομίας και θα αυξήσει τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed.

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για το ευρώ

Υψηλότερα κινείται το ευρώ την Παρασκευή, μπαίνοντας σε πορεία για δεύτερη εβδομάδα κερδών με στήριξη από τους αυξημένους φόβους για κορύφωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα η αύξηση στο 25% των αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κλιμακώνοντας τις σινοαμερικανικές εμπορικές εντάσεις, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να καταλήξουν σε κάποια εμπορική συμφωνία, στη δεύτερη μέρα των διαπραγματεύσεών τους στην Ουάσιγκτον.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη» του για την απόφαση των ΗΠΑ, λέγοντας πως θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται 0,12% και αλλάζει χέρια στο $1,123, το δολάριο έναντι του γεν σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις στα 109,76, όπως και η στερλίνα που κυμαίνεται στο 1,3003. Ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- σημειώνει ήπιες κινήσεις, στα 97,39.

Όπως σημειώνει ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, υπεύθυνος στρατηγικής FX στη Bank of America Merrill Lynch, εάν η Κίνα προχωρήσει σε αντίποινα, τότε η απειλή εμπορικού πολέμου θα επηρεάσει το outlook της αμερικανικής οικονομίας και θα αυξήσει τις πιθανότητες για μείωση επιτοκίων από τη Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v