Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το $1,27 η στερλίνα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Η αβεβαιότητα του Brexit έχει ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κάτω από το $1,27 η στερλίνα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Χαμηλότερα από το $1,27 διολισθαίνει η βρετανική λίρα, για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου, δεχόμενη πλήγμα από το πιο δυνατό δολάριο και την αντίληψη που επικρατεί για νέα αποτυχία της Βρετανίδας Πρωθυπουργού όσον αφορά την έγκριση της συμφωνίας του Brexit από το κοινοβούλιο.

Η αβεβαιότητα για τη συμφωνία αποχώρησης έχει ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Η Τερέζα Μέι δεσμεύεται να πάει στη Βουλή με ανανεωμένο πακέτο και να ζητήσει από τους βουλευτές να το εγκρίνουν, την εβδομάδα που ξεκινάει στις 3 Ιουνίου. Δεν αναμένεται ωστόσο να λάβει την πολυπόθητη έγκριση.

Η στερλίνα, με απώλειες 0,26%, αλλάζει χέρια στο $1,2692, το ευρώ με πτώση 0,21% διαμορφώνεται στο $1,1145, το δολάριο σε σύγκριση με το γεν ενισχύεται ελαφρώς (+0,05%), στα 110,12 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κερδίζει 0,2%, στα 98,12.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v