Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 30 μηνών η στερλίνα μετά τη Fed

Το βρετανικό νόμισμα έχασε από το 4% της αξίας της τον Ιούλιο, αφού ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να οδηγήσει την ΕΕ εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, καθώς υφίσταται πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και τις νέες ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Το βρετανικό νόμισμα βυθίστηκε στο επίπεδο του 1,2101 δολαρίου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της στην Ασία, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2017, αφού η Fed μείωσε τα επιτόκια αλλά ο επικεφαλής της Τζερόουμ Πάουελ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ίσως να μην σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Η λίρα υποχωρούσε πριν από λίγο στα 1,2111 δολάρια, ενώ έναντι του ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στις 91,165 πένες.

Σημειώνεται πως το βρετανικό νόμισμα έχασε από το 4% της αξίας της τον Ιούλιο, αφού ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να οδηγήσει την ΕΕ εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς μια μεταβατική συμφωνία. Αυτό προκάλεσε πανικό στους επενδυτές ότι η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία άτακτου Brexit.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλό 26 μηνών έναντι του δολαρίου, μετά τις ανακοινώσει της Fed, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν πως είναι απίθανο να υπάρξει κάποιος μακρύς κύκλος νομισματικής χαλάρωσης μετά τη χθεσινή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,34% στα 1,1040 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v