Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι άτακτου Brexit ρίχνουν τη στερλίνα

Η απόφαση του Τζόνσον για κλείσιμο του κοινοβουλίου προκάλεσε οργή στην αντιπολίτευση. Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,16%, στο $1,2191, ενώ το ευρώ διολισθαίνει οριακά και αλλάζει χέρια στο $1,1076.

Συνεχίζει την πτώση της η βρετανική λίρα την Πέμπτη, μία μέρα αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπρόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναστολή του κοινοβουλίου για περισσότερο από έναν μήνα, έτσι ώστε να αποφύγει πιθανή πρόταση μομφής και να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, που λήγει η διορία.

Η απόφαση του Τζόνσον προκάλεσε οργή στην αντιπολίτευση. Σχέδιο που θα δίνει ευκαιρία για ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία θα αποκλείει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία, αναζητά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,16%, στο $1,2191, το ευρώ διολισθαίνει οριακά και αλλάζει χέρια στο $1,1076, το δολάριο κερδίζει έναντι του γεν (+0,16%), στα 106,29 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,1%, στα 98,31.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v