Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για Brexit χωρίς συμφωνία ρίχνουν τη στερλίνα

Αιτία για τις ανησυχίες είναι η κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει από τη βασίλισσα και να ανακοινώσει ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Υποχωρεί η βρετανική λίρα την Τετάρτη, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως κατευθύνεται σε Brexit χωρίς συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αιτία για τους φόβους είναι η κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει από τη βασίλισσα και να ανακοινώσει ότι η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, όταν λήγει η διορία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν», πρόσθεσε σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, την ώρα που η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου προκάλεσε την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απέναντι σε μία ενέργεια που έχει ως στόχο να εμποδίσει τους Βρετανούς βουλευτές να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,6%, στο $1,2212, το ευρώ κερδίζει οριακά και αλλάζει χέρια στο $1,1095, το δολάριο σχεδόν αμετάβλητο έναντι του γεν, στα 105,76 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,1%, στα 98,11.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v