Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2017 η στερλίνα

Η βρετανική λίρα διολίσθησε σε σημείο που δεν είχε φτάσει τα τελευταία δύο χρόνια και περισσότερο, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για εκλογές στις 14 Οκτωβρίου, εάν χάσει την κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit, το απόγευμα της Τρίτης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2017 η στερλίνα

Σε σημείο που δεν είχε φτάσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια υποχώρησε η βρετανική λίρα, αφότου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές, εάν χάσει στην κρίσιμη ψηφοφορία του κοινοβουλίου για το Brexit, το απόγευμα της Τρίτης.

Η στερλίνα διολίσθησε κάτω από το $1,20, ένα επίπεδο που δεν είχε δοκιμάσει από τον Ιανουάριο του 2017, μετά τις δηλώσεις του Τζόνσον για γενικές εκλογές στις 14 Οκτωβρίου, εάν οι βουλευτές περάσουν νομοθεσία που θα τον αναγκάζει να καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σε περίπτωση που αυτή είναι να συμβεί χωρίς συμφωνία με το μπλοκ.

Η στερλίνα, με πτώση κατά 0,64%, διαμορφώνεται στο $1,1989, το ευρώ κινείται αρνητικά κατά 0,27%, στο $1,0939, ενώ ο δείκτης δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – ενισχύεται 0,4%, στα 99,31.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v