Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλές πτήσεις για ευρώ και στερλίνα μετά τον πληθωρισμό

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,3%, στο $1,2463, ενώ το ευρώ διολισθαίνει 0,2%, στο $1,1046. Με τον πιο χαμηλό ρυθμό από το 2016 ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη και τη Βρετανία τον περασμένο μήνα.

Χαμηλές πτήσεις για ευρώ και στερλίνα μετά τον πληθωρισμό

Πτώση σημειώνει το ευρώ στο μεσημεριανό trading της Τετάρτης. Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διατηρήθηκε σταθερός τον Αύγουστο, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ήταν 1% υψηλότερες τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό, αμετάβλητες από την ανάγνωση του Ιουλίου και σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις έρευνας του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Χαμηλότερα κινείται η στερλίνα, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού της Βρετανίας για τον Αύγουστο.

Με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2016 αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον περασμένο μήνα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές για αγαθά και υπηρεσίες ενισχύθηκαν κατά 1,7%, τον Αύγουστο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τον Ιούλιο είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 1,9%.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,3%, στο $1,2463, το ευρώ διολισθαίνει 0,25%, στο $1,1046, το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του γεν, στα 108,22 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά (+0,2%), στα 98,48.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v