Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πέντε μηνών σκαρφαλώνει η στερλίνα

Εχουμε συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στέλνοντας τη βρετανική λίρα υψηλότερα.

Σε υψηλό πέντε μηνών σκαρφαλώνει η στερλίνα

Στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών φτάνει η βρετανική λίρα, μετά την ανακοίνωση για επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά το Brexit, ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο. Με κέρδη 0,3%, αλλάζει χέρια στο $1,2869, ενώ νωρίτερα ανήλθε στο 1,2988 δολάριο.

Εχουμε μία συμφωνία, υπάρχει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γιούνκερ τόνισε ότι η συμφωνία είναι δίκαιη και ισορροπημένη για την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσθεσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε σήμα για έγκριση της συμφωνίας.

Στην επιστολή του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι «λυπάται βαθιά» για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις που έγιναν, οδήγησαν σε ένα αναθεωρημένο πρωτόκολλο για τα σύνορα στην Ιρλανδία και μια αναθεωρημένη πολιτική δήλωση. Αμφότερα υιοθετούνται από την Κομισιόν, ενώ «ο Βρετανός πρωθυπουργός επίσης έδωσε σήμα αποδοχής αυτών των κειμένων σε εμένα σήμερα».

Τα δύο κείμενα στάλθηκαν στον Ντόναλντ Τουσκ, με στόχο να επικυρωθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στις αγορές συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,4%, στο $1,1123, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί 0,3%, στα 97,69.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v