Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το γεν μετά το υψηλό τριών μηνών

Αν και αρχικά τα νομίσματα ασφαλών καταφυγίων έκαναν άλμα, μετά τα αντίποινα του Ιράν, στη συνέχεια μαζεύτηκαν, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ότι δεν θα προκληθεί ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή. Στο $1,1136 το ευρώ.

Ηπιες κινήσεις σημειώνονται στις αγορές συναλλάγματος, μετά την είδηση για ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ, που ήρθαν ως απάντηση για τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Αν και αρχικά τα νομίσματα ασφαλών καταφυγίων έκαναν άλμα, στη συνέχεια μαζεύτηκαν, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν ότι δεν θα προκληθεί ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή.

Το ιαπωνικό νόμισμα που θεωρείται ασφαλές σε εποχές αναταραχής σταθεροποιείται στα 108,43 ανά δολάριο, ενώ νωρίτερα άγγιξε υψηλό τριών μηνών (107,74 γεν ανά δολάριο).

Το ευρώ υποχωρεί 0,15%, στο $1,1136, ενώ η στερλίνα, με άνοδο 0,2%, φτάνει στο $1,3148. Ο δείκτης δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, αμετάβλητος στα 97,01.

«Ολα καλά» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif από την πλευρά του σημείωσε ότι η επίθεση ήταν «ανάλογη» και πως δεν επιθυμούν κλιμάκωση ή πόλεμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v