Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1% για τη στερλίνα την πρώτη μέρα μετά το Brexit

Οι φόβοι για τον κινεζικό ιό δείχνουν να υποχωρούν προς το παρόν. Βουτιά 1,6% για το κινεζικό γουάν. Χαμηλότερα γεν και ελβετικό φράγκο, ενισχυμένος (+0,2%) ο δείκτης δολαρίου.

Πτώση 1% για τη στερλίνα την πρώτη μέρα μετά το Brexit

Σε ισχυρή πώληση της στερλίνας προχωρούν οι επενδυτές την πρώτη μέρα trading αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επανέρχονται οι φόβοι για το αποτέλεσμα των εμπορικών διαπραγματεύσεων και της μη συμφωνίας με το μπλοκ.

Την ίδια ώρα, αποδυναμώνονται τα νομίσματα ασφαλούς καταφυγίου, όπως το ιαπωνικό γεν και το ελβετικό φράγκο, τη Δευτέρα, κατεβαίνοντας από τα υψηλά σημεία εβδομάδων που είχαν φτάσει έναντι του δολαρίου, καθώς οι φόβοι για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Κίνα δείχνουν να υποχωρούν προς το παρόν.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων βρίσκονται κατά 1-2 μονάδες βάσης υψηλότερα, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές βρίσκονται επίσης σε θετικό έδαφος.

393 δισ. δολάρια «εξαϋλώθηκαν» από τον χρηματιστηριακό δείκτη της Κίνας τη Δευτέρα, ενώ οι επενδυτές προχώρησαν σε ισχυρή πώληση του κινεζικού γουάν και εγκατέλειψαν τα εμπορεύματα.

Οι φόβοι για την εξάπλωση του κορωνοϊού και την οικονομική επίπτωση οδήγησε σε sell off την πρώτη μέρα συνεδριάσεων στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την έξαρση του ιού και τις διακοπές για το νέο Σεληνιακό Ετος.

Βουτιά 1,6% σημειώνει το κινεζικό γουάν, με την ισοτιμία να ξεπερνάει το όριο των 7 γουάν ανά δολάριο, στα 7,0230 γουάν.

Το ευρώ υποχωρεί 0,3%, στο $1,1067.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, στα 108,55 γεν ανά δολάριο και κατά 0,15% έναντι του ελβετικού φράγκου, στο 0,9644 ελβετικό φράγκο ανά δολάριο.

Η στερλίνα χάνει 1% και αλλάζει χέρια στο $1,3059, ενώ ο δείκτης δολαρίου, σε σύγκριση με έξι σημαντικά νομίσματα, κερδίζει 0,2%, στα97,63.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v