Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 11 εβδομάδων το ευρώ

Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται 0,3% και αλλάζει χέρια στο $1,116. Η στερλίνα κερδίζει 0,3% έναντι του δολαρίου, στο $1,252. Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, υποχωρεί 0,2%, στα 97,61.

Σε υψηλό 11 εβδομάδων το ευρώ

Σε υψηλό 11 εβδομάδων ενισχύεται το ευρώ την Τρίτη, καθώς το δολάριο χάνει έδαφος, με τους επενδυτές να διατηρούν τις ελπίδες τους για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Η αισιοδοξία διατηρείται παρά τις αυξημένες ανησυχίες για τις σινοαμερικανικές σχέσεις και τις μαζικές διαμαρτυρίες και τα βίαια επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Οι traders ελπίζουν ακόμη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα και άλλα assets, για να προστατεύσουν τις οικονομίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων έκτακτης ανάγκης (PEPP) την επόμενη εβδομάδα, για να ενισχύσει την οικονομία από την κάθοδο, που είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους. 

Σχεδόν 3 στους 4 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το πρόγραμμα της ΕΚΤ που εφαρμόζεται λόγω της πανδημίας θα αυξηθεί την Πέμπτη, όταν το Διοικητικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του. Η πλειονότητα αναμένει αύξηση 500 δισ. ευρώ, που θα οδηγήσει τις συνολικές αγορές φέτος σε 1,6 τρισ. ευρώ.

* Το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται 0,3% και αλλάζει χέρια στο 1,116 δολάριο, ενώ έναντι του γεν κερδίζει 0,4%, στα 120,34 γεν ανά δολάριο. 

* Το δολάριο κινείται 0,2% υψηλότερα έναντι του γεν, στα 107,79 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, υποχωρεί 0,2%, στα 97,61.

* Η στερλίνα κερδίζει 0,3% έναντι του δολαρίου, στο $1,252, ενώ έναντι του ευρώ σημειώνει μικρότερη άνοδο (+0,1%), στο €1,123.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v