Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα βυθίζεται το δολάριο

Σε σχέση με το ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα έφτασε στο πιο αδύναμο σημείο επίσης από τις 25 Απριλίου, με την ισοτιμία στο 1,072 δολάριο ενώ υποχώρησε στο πιο χαμηλό από τις 26 Απριλίου έναντι της στερλίνας, στο $1,261.

Σε χαμηλό μήνα βυθίζεται το δολάριο

Σε χαμηλό ενός μήνα βυθίζεται το δολάριο έναντι των μεγάλων αντιπάλων την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, εν μέσω ενδείξεων ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να διακόψει τον κύκλο σύσφιξης της στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, υποχώρησε έως τις 101,43 μονάδες για πρώτη φορά από τις 25 Απριλίου, προτού ενισχυθεί στα 101,72. Η θετική κίνηση των ασιατικών μετοχών μείωσε επίσης τη ζήτηση για το δολάριο ως καταφύγιο.

Σε σχέση με το ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα έφτασε στο πιο αδύναμο σημείο επίσης από τις 25 Απριλίου, με την ισοτιμία στο 1,072 δολάριο ενώ υποχώρησε στο πιο χαμηλό από τις 26 Απριλίου έναντι της στερλίνας, στο 1,261 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v