Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Λαγκάρντ ανέβασαν το ευρώ

Πτώση 0,1% για τον δείκτη δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 101,99. Η στερλίνα χάνει 0,5% έναντι του δολαρίου και αλλάζει χέρια στο 1,251 δολάριο.

Εκτινάχθηκε το ευρώ μετά τα σχόλια της Λαγκάρντ, ανακτώντας τις προηγούμενες απώλειες έναντι του δολαρίου και έφτασε σε υψηλό συνεδρίασης, με την ισοτιμία στο 1,0724 δολάριο, ενώ σημείωσε ράλι έναντι άλλων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων του ελβετικού φράγκου και της στερλίνας. Τις μεσημεριανές ώρες, το ενιαίο νόμισμα βρίσκεται στο 1,071 δολάριο, στις £0,855 και στο 1,03 ελβετικό φράγκο. 

Πτώση 0,1% για τον δείκτη δολαρίου, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 101,99. Η στερλίνα χάνει 0,5% έναντι του δολαρίου κι αλλάζει χέρια στο 1,251 δολάριο.

Απορρίπτει την ιδέα ότι η ευρωζώνη οδεύει προς ύφεση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. «Προς το παρόν, δεν βλέπουμε ύφεση στην ευρωζώνη», δήλωσε η πρόεδροςτ στο Bloomberg Television την Τρίτη, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Δεν το έχουμε αυτό ως βασικό σενάριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v