Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 10 μηνών χτύπησε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Εφτασε στο $1,1034 σήμερα Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου, έχοντας σημειώσει άλμα 1,2% την Τετάρτη. Μετά από αυτό το σημείο, σταθεροποιείται στο $1,09, με το επίκεντρο στις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ.

Υψηλό 10 μηνών χτύπησε το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό 10 μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα Πέμπτη, μέρα αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

ΤοΔιοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει τα τρία βασικά επιτόκια της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης και αναμένει ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω. Λόγω των πιέσεων σε σχέση με τον υποκείμενο πληθωρισμό, το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης ακόμα στην επόμενη συνεδρίασή του για τη νομισματική πολιτική τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα αξιολογήσει την πορεία που θα ακολουθήσει η νομισματική του πολιτική.

Μία μέρα πριν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβράδυνε τον ρυθμό των ανόδου της στις 25 μονάδες βάσης.

Η Fed ενίσχυσε τις προσδοκίες της αγοράς ότι το τέλος της αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας πλησιάζει και ενδέχεται να ακολουθήσουν περικοπές.

Η στερλίνα, η οποία σημείωσε άνοδο 0,47% την Τετάρτη, υποχωρεί 0,4% στο $1,232 μετά τις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ το δολάριο υποχωρεί 0,5% στα 128,10 γεν, σημείο που είναι κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων.

Το ευρώ έφτασε στο $1,1034 σήμερα Πέμπτη, το υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου, έχοντας σημειώσει άλμα 1,2% την Τετάρτη. Μετά από αυτό το σημείο, σταθεροποιείται στο $1,09.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v