Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το δολάριο πριν τη Fed

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετράει το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, καταγράφει άνοδο 0,25% στις 102,46. Ωστόσο, υποχώρησε περίπου 0,9% τον Ιανουάριο συνολικά.

Ανοδικά το δολάριο πριν τη Fed

Aνοδο καταγράφει το δολάριο σήμερα Τρίτη, ενόψει μιας σειράς αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Παραμένει ωστόσο σε πορεία για την τέταρτη διαδοχική μηνιαία πτώση του.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα καθορίσει τα επιτόκια την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Αγγλίας (ΤτΕ) την Πέμπτη.

Το ευρώ παραμένει περίπου 1% υψηλότερα αυτόν τον μήνα και βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο σημείο εννέα μηνών, αφού η πτώση των τιμών της ενέργειας έδωσε ανάπαυλα στην οικονομία της ευρωζώνης. Αυτή την ώρα, χάνει 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,083.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετράει το νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, καταγράφει άνοδο 0,25% στις 102,46. Ωστόσο, υποχώρησε περίπου 0,9% τον Ιανουάριο συνολικά. Ηταν η τέταρτη διαδοχική μηνιαία πτώση, έχοντας υποχωρήσει περίπου 11% από τότε που έφτασε στο ανώτατο όριο 20 ετών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,2%, στο $1,229.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v