Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη μηνιαία άνοδος από τον Σεπτέμβρη για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού ομοτίμων, παραμένει σταθερός στο 104,64, αλλά εξακολουθεί να ετοιμάζεται για κέρδη 2,6% τον Φεβρουάριο.

Πρώτη μηνιαία άνοδος από τον Σεπτέμβρη για το δολάριο

Συνεχίζει το ράλι του το δολάριο μετά την πτώση έναντι της στερλίνας και του ευρώ μια μέρα νωρίτερα, επαναφέροντάς το σε τροχιά για την πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο.

Το ράλι του δολαρίου συγκέντρωσε δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αρχικά αναμενόταν.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού ομοτίμων, παραμένει σταθερός στο 104,64, αλλά εξακολουθεί να ετοιμάζεται για κέρδη 2,6% τον Φεβρουάριο, στην πρώτη μηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο. Το ευρώ διατηρείται στο 1,061 δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,3%, στο $1,21.

«Το δολάριο έκανε την ανάκαμψή του -πλήρως δικαιολογημένη- με την ισχύ των αριθμών του Ιανουαρίου που εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο και την ανατιμολόγηση για τη Fed», δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής FX στην Εθνική Tράπεζα της Αυστραλίας, αναφερόμενος στην ισχυρή πορεία των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι το επιτόκιο της Fed θα πιάσει peak λίγο πάνω από το 5,4% έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το περίπου 4,70% που αναμενόταν στην αρχή του μήνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v