Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτωτική τροχιά επιστρέφει το πετρέλαιο

Φρένο στο ράλι των προηγούμενων ημερών για την αγορά μαύρου χρυσού. Οι νέες προβλέψεις της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας και τα απογοητευτικά στοιχεία για την Κίνα. Γιατί η Citi βλέπει πτώση ακόμη και στα $20.

Κάτω από τα 58 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου Brent μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και ενώ οι αναλυτές της Citi βλέπουν ότι η τιμή του μαύρου χρυσού θα μπορούσε να κατρακυλήσει ακόμη και στα 20 δολ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 66 σεντ, 57,70 δολ ανά βαρέλι μετά από ένα τριήμερο ράλι που οδήγησε σε άνοδο 9% για αυτή την εβδομάδα.

Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ο μεγαλύτερος παραγωγός μαύρου χρυσού μέχρι και το 2020, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών για δραματική μείωση στη σχιστολιθική παραγωγή και κατά συνέπεια για άνοδο των τιμών μαύρ ου χρυσού.

Παράλληλα, από την πλευρά της προσφοράς οι ειδήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές καθώς ο πληθωρισμός στην Κίνα διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο 5 ετών με αποτέλεσμα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να κινδυνεύει πλέον με αποπληθωρισμό.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Citi θεωρούν ότι η τιμή του αμερικανικού αργού WTI μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στα 20 δολ ανά βαρέλι. Για το 2015, οι αναλυτές της Citi υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τις τιμές, βλέποντας ότι το αμερικανικό αργό θα βρίσκεται στα 46 δολ. ανά βαρέλι το 2015 έναντι αρχικής εκτίμησης στα $55. Για το Brent, ο στόχος αναθεωρείται στα $54 έναντι αρχικής εκτίμησης στα $63.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v