Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 80,46 δολ. η τιμή του αργού με κέρδη 1,17%

Tο συμβόλαιο του αργού πετρελαίου (σειράς Νοεμβρίου) έκλεισε τελικά την ημέρα στα 80.46 $/barrel, με κέρδη της τάξεως του 1.17%. Tο συμβόλαιο του χρυσού (σειράς Οκτωβρίου) έκλεισε στα 728.6 $/oz, καταγράφοντας απώλειες 0.46%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η σημερινή συνεδρίαση στο Nymex, καθώς είχαμε αφενός την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το DOE, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά μετά τα μέσα Αυγούστου αυξημένα, οδηγώντας την τιμή του αργού πετρελαίου έως και τα 78.44 $/barrel (συμβόλαια Νοεμβρίου) στο πρώτο μισό της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια όμως προς το τέλος της συνεδρίασης και μάλιστα την τελευταία ώρα οι traders οδήγησαν το συμβόλαιο του αργού σε νέο υψηλό για την ημέρα, καθώς επανήλθαν οι φόβοι για την δημιουργία τροπικής καταιγίδας στον κόλπο του Μεξικού.

Έτσι το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου (σειράς Νοεμβρίου) έκλεισε τελικά την ημέρα στα 80.46 $/barrel, με κέρδη της τάξεως του 1.17%.

Μικτή ήταν η εικόνα στα προϊόντα με το φυσικό αέριο να ενισχύεται κατά 0.63% και να κλείνει στα 6.400 $/MMBtu, καθώς σήμερα είχαμε και την λήξη των συμβολαίων του Οκτωβρίου. Η βενζίνη από την άλλη πλευρά κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0.52% και έκλεισε στα 202.74 cents/gallon, έχοντας κινηθεί μεταξύ 198.75 και 206.7 cents.

Στα πολύτιμα μέταλλα ήσυχη ήταν η σημερινή συνεδρίαση, καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν ελαφρώς πτωτικά, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους αφενός και εν αναμονή των στοιχείων για το ΑΕΠ της Αμερικής αύριο.

Έτσι το συμβόλαιο του χρυσού (σειράς Οκτωβρίου) έκλεισε στα 728.6 $/oz, καταγράφοντας απώλειες 0.46%, ενώ τα συμβόλαια Δεκεμβρίου για το ασήμι έκλεισαν στα 13.545 $/oz με απώλειες της τάξεως του 0.55%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v