Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών σε πετρέλαιο, χρυσό

Η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι και τα πολύτιμα μέταλλα υποχωρούν αισθητά, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν κέρδη μετά τα επίπεδα ρεκόρ.

Η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε κάτω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται επί τρίτη συνεδρίαση.

Τα επενδυτικά κεφάλαια ανησυχούν για τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ και ενδεχομένως και στην Ευρώπη στην ζήτηση πετρελαίου.

Ετσι, έχει σταματήσει η κατακόρυφη άνοδος που ώθησε τις τιμές στο ρεκόρ των 83,9 δολαρίων στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι ελπίδες ότι ”το χειρότερο πέρασε” όσον αφορά τους τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού, συνεισφέρουν στις τάσεις ρευστοποιήσεων κερδών.

”Μακροπρόθεσμα, περιμένω ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κάτω από τα 70 δολάρια,” εκτιμά ο Dariusz Kowalczyk της CFC Seymour.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 37 σεντς στα 79,87 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ στο Λονδίνο το Brent υποχωρεί 34 σεντς στα 77,30 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν 1% καθώς οι επενδυτές ”κλειδώνουν” κέρδη από την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου σε υψηλό 28 ετών.

Εκτενείς ρευστοποιήσεις επικρατούν και στην πλατίνα, που υποχωρεί 2% και πάνω μετά την αναρρίχηση κοντά σε ιστορικό ρεκόρ στα 1.391 δολ. ανά ουγκιά.

Ο χρυσός διαμορφώνεται στα 737 δολ. ανά ουγκιά από 747,6 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v