Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 78,96 δολάρια το πετρέλαιο με απώλειες 2,8%

Τα futures του αργού πετρελαίου παραδόσεως Νοεμβρίου, διαμορφώθηκαν στα 78.96 $/barrel με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2.8%, υποχωρώντας την ύστατη ώρα του floor session μέχρι το επίπεδο των $78.35.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ανήμερα του Columbus Day και σύσσωμο το energy complex διαπραγματεύτηκε στο ”κόκκινο”, με τους πωλητές να αναλαμβάνουν από νωρίς τα ηνία της πρώτης αυτής συνεδρίασης της εβδομάδος.

Να σημειωθεί ότι, παρά την αμερικανική εορτή, το floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης παρέμεινε ανοικτό, με το trading να εκτυλίσσεται σε ελαφρώς υποτονικούς, μάλλον δε κανονικούς ρυθμούς αναφορικά με τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Η πίεση ήταν λοιπόν έκδηλη σε όλο το φάσμα που καλύπτει την αγορά ενέργειας, με τα συμβόλαια του αργού, των προϊόντων αυτού, αλλά και του φυσικού αερίου να τερματίζουν το floor session με αρνητικό πρόσημο και ημερήσιες απώλειες πέριξ του 2.5-3%.

Έτσι, τα futures του αργού πετρελαίου παραδόσεως Νοεμβρίου, διαμορφώθηκαν στα 78.96 $/barrel με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2.8%, υποχωρώντας την ύστατη ώρα του floor session μέχρι το επίπεδο των $78.35.

Στο ίδιο τέμπο, όπως προανεφέρθη, κινήθηκαν τόσο η βενζίνη (Gasoline RBOB), όσο και το πετρέλαιο θέρμανσης (Heating Oil). Τα συμβόλαια της πρώτης διέσπασαν καθοδικά το φράγμα των 2 δολαρίων το γαλόνι, με απώλειες 2.5%, στα 199.80 cents, ενώ αυτά του δεύτερου υποχώρησαν στα 216 cents/gallon με πτώση της τάξεως του 2.87%.

Καρμπόν η εικόνα και για το φυσικό αέριο, με τα futures για το Νοέμβριο να ”βλέπουν” το εν λόγω εμπόρευμα στα 6.88 $/MMBtu.

Στην αγορά των μετάλλων τώρα, η ενδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου στα major crosses αφενός και η δυσμενής εικόνα στο πετρελαϊκό μπλοκ αφετέρου, συνετέλεσαν στην ήπια διολίσθηση σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, τα συμβόλαια στο χρυσό σειράς Δεκεμβρίου κατέγραψαν ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 736.8 δολάρια η ουγκιά και διαπραγματεύονταν αργά το βράδυ στα 738.5 $/oz, μειωμένα κατά 1.2%. Αντίστοιχη εικόνα και για τον άργυρο, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να βρίσκονται την ίδια ώρα στα 13.36 $/oz, μειωμένα κατά 1%.

Μεγαλύτερες ήταν τέλος οι πιέσεις στο χαλκό, με τα futures για το Δεκέμβριο να υποχωρούν 3%, στα $361.40 cents/lb.



e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v