Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 80,09 δολάρια έκλεισε η τιμή του αργού

Oι τιμές στο κλείσιμο του floor session για την τιμή του αργού διαμορφώθηκαν στα 80,09$/barrel, οριακά χαμηλότερα από την προηγούμενη συνεδρίαση. Ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έφτασε να υποχωρεί και περισσότερο από 3%, σημειώνοντας χαμηλό στα 730,7$/oz.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Σημαντική νευρικότητα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης τόσο στο ενεργειακό complex, αλλά κυρίως στις αγορές μετάλλων και εμπορευμάτων. Ειδικότερα, το light crude oil δοκίμασε τις δυνάμεις του μέχρι τα 80,43$/barrel (Σειρά Νοεμβρίου), όπου εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις σε συνέχεια της αποκόμισης κερδών της τελευταίας συνεδρίασης.

Αποτέλεσμα μετά από χαμηλό στα 78,87$ οι τιμές στο κλείσιμο του floor session ήταν στα 80,09$/barrel, οριακά χαμηλότερα από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ανάλογη η διακύμανση και της βενζίνης η οποία με άνοιγμα στα 198,29 cents/gallon (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) σημείωσε χαμηλό στα 194,85 cents/gallon για να περιορίσει τις απώλειες προς το κλείσιμο και να πραγματοποιήσει συναλλαγές στα 198,40 στις 21:30. Το φυσικό αέριο επέδειξε για μια ακόμα συνεδρίαση τις αυτονομιστικές του διαθέσεις από το υπόλοιπο ενεργειακό μπλοκ, καθώς κινήθηκε έντονα ανοδικά καταγράφοντας σημαντικά κέρδη 5,5%.

Ειδικότερα στις 22:00 το συμβόλαιο Νοεμβρίου διαπραγματευόταν στα 7,430$/ΜΜbtu.

Εκτεταμένες ωστόσο ήταν οι πιέσεις στα πολύτιμα μέταλλα, υποχώρηση στην οποία συνέβαλε και η ενδυνάμωση του δολαρίου. Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έφτασε να υποχωρεί και περισσότερο από 3%, σημειώνοντας χαμηλό στα 730,7$/oz. Το ασήμι δέχτηκε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις, οι οποίες έφτασαν το 5%, όταν το συμβόλαιο κατέγραφε τιμή στα 13,179$/oz.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν και τα αγροτικά προϊόντα με τα futures σε καλαμπόκι – σόγια – σιτάρι να δέχονται πιέσεις από –3% μέχρι και –5%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v