Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με άνοδο 1,3% η τιμή του αργού, στα 81,3 δολάρια

Τα συμβόλαια αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισαν στα 81.3 $/barrel, κοντά στο υψηλό ημέρας, με άνοδο 1.3%. Κέρδη είχαμε και στα προϊόντα, όπου ο ψυχρότερος καιρός στην Αμερική ενίσχυσε την ζήτηση τόσο για φυσικό αέριο όσο και για πετρέλαιο θέρμανσης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Συνέχιση της ανοδικής κίνησης είχαμε σήμερα για ολόκληρο το energy complex, μετά το χθεσινό rebound από τα χαμηλά, εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων από το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας (λόγω της αργίας στην Αμερική την περασμένη Δευτέρα).

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν και σήμερα, εν μέσω προβληματισμού για τα αποθέματα και φόβων για μια ενδεχόμενη εισβολή των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ.

Έτσι τα συμβόλαια αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έκλεισαν στα 81.3 $/barrel, κοντά στο υψηλό ημέρας, με άνοδο 1.3%.

Κέρδη είχαμε και στα προϊόντα, όπου ο ψυχρότερος καιρός στην Αμερική ενίσχυσε την ζήτηση τόσο για φυσικό αέριο όσο και για πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι τα συμβόλαια του φυσικού αερίου παραδόσεως Νοεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 2.14% και έκλεισαν στα 7.010 $/MMBtu, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης διαπραγματευόταν στο κλείσιμο της συνεδρίασης στα 221.72 cents/gallon, με άνοδο 1.46%.

Μικρότερα τα κέρδη για την βενζίνη, τα συμβόλαια της οποίας ενισχύθηκαν κατά 0.66% και έκλεισαν στα 203.36 cents/gallon.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων ήσυχη ήταν η σημερινή συνεδρίαση, καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν σταθεροποιητικά και έκλεισαν την ημέρα με ελαφρά κέρδη.

Τα συμβόλαια χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισαν στα 746 $/oz, με άνοδο της τάξεως του 0.39%, ενώ τα συμβόλαια του αργύρου (σειρά Δεκεμβρίου) ενισχύθηκαν κατά 0.63% και έκλεισαν στα 13.668 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v