Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 92 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη +4,37%

Εκρηκτική άνοδος σημειώθηκε στο ενεργειακό complex κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς το light crude oil πρωταγωνίστησε σε δυναμική άνοδο των τιμών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μέλος του Ομίλου της MPB

Εκρηκτική άνοδος σημειώθηκε στο ενεργειακό complex κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς το light crude oil πρωταγωνίστησε σε δυναμική άνοδο των τιμών.

Οι προβλέψεις για μειωμένη παραγωγή από τη Βόρεια θάλασσα, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Shell σχετικά με την δυσλειτουργία ενός αγωγού μεταφοράς πετρελαίου από την Νιγηρία, διαμόρφωσαν ένα άκρως ανοδικό κλίμα για την τιμή, τόσο του αργού, όσο και των υπολοίπων προϊόντων.

Ενδεικτικό είναι ότι με χαμηλό την Πέμπτη το απόγευμα στα 86,24$/βαρέλι, (Συμβόλαιο Μαρτίου), η τιμή προσέγγισε τα 92$/βαρέλι, το βράδυ της Παρασκευής. Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου Μαρτίου έκλεισε στα 91,96$/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 4,37% για την ημέρα.

Ανάλογη πορεία κατέγραψε και το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο κλείνοντας στα 255,41cents/γαλόνι (Συμβόλαιο Μαρτίου), σημείωσε άνοδο 3,89%. Στο ίδιο tempo και η βενζίνη, κλείνοντας πολύ κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, στα 235,80cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν και πάλι θετική, καθώς ο χρυσός επανήλθε δυναμικά υψηλότερα των 915$/oz, για να κατορθώσει να κλείσει με κέρδη 1,46%, στα 923.30$/oz (Συμβόλαιο Απριλίου).

Το ασήμι σε αντίστοιχη, πλην όμως, δυναμικότερη φορά, αποκομίζοντας κέρδη 2,21%, με κλείσιμο στα 17,145$/oz. Να σημειωθεί ότι ο χαλκός, σημείωσε εκτεταμένη άνοδο κατά την εβδομάδα που πέρασε, της τάξης του 7,5%, κλείνοντας την Παρασκευή 8/2 στα 352cents/lb (Συμβόλαιο Μαρτίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v