Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Οι πληροφορίες οτι η Σ. Αραβία ζητά να επεκταθεί και πέραν του α' εξαμήνου η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ στηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου, την ώρα που οι ανησυχίες για τις εξελίξεις σε Μ. Ανατολή και Β. Κορέα στέλνουν τον χρυσό σε υψηλό πέντε μηνών.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω πληροφοριών ότι η Σαουδική Αραβία συζητά με τον ΟΠΕΚ και άλλους παραγωγούς για επέκταση της μείωσης της παραγωγής και πέραν του α’ εξαμήνου του 2017.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 0,49% στα 53,66 δολάρια και του Brent κατά 0,57% στα 56,55 δολάρια το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία, ο de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, έχει πει στις άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες πως θέλει να επεκτείνει την συντονισμένη μείωση της παραγωγής και πέραν του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν δεσμευτεί να μειώσουν την παραγωγή κατά περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως το α’ εξάμηνο, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» και να στηρίξουν τις τιμές.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλό πέντε μηνών «σκαρφαλώνει» η τιμή του χρυσού, καθώς η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Β. Κορέας-Ρωσίας «στέλνει» τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Η τιμή του χρυσού κινείται 0,16% υψηλότερα στα 1.276,3 δολάρια η ουγκιά, έχοντας νωρίτερα αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου, στα 1.279,80 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v