Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανακερδίζει έδαφος το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,69% στα 50,79 δολάρια, ενώ το Brent σημειώνει άνοδο 0,79% στα 53,35 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά τις μεγάλες απώλειες στην προηγούμενη διαπραγμάτευση, καθώς οι κορυφαίοι πετρελαιοπαραγωγοί του Κόλπου υπαινίχθηκαν πιθανή παράταση της συμφωνίας μείωσης της προσφοράς και μετά τα μέσα του έτους.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,69% στα 50,79 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,79% και διαπραγματεύεται στα 53,35 δολάρια το βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ, Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ, υπαινίχθηκαν πως η προσπάθεια των μεγάλων εξαγωγέων εντός και εκτός ΟΠΕΚ, περιλαμβανομένης και της Ρωσίας, είναι πιθανό να παραταθεί και μετά τον Ιούνιο.

Ωστόσο τα διογκωμένα αποθέματα εξακολουθούν να πιέζουν την αγορά. Παρά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα, μια απροσδόκητη άνοδος 1,5 εκατ. βαρελιών στα αποθέματα βενζίνης οδήγησαν τις τιμές περισσότερο από 3,5% χαμηλότερα την Τετάρτη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η αμερικανική παραγωγή έχει αυξηθεί σε 9,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα μέσα του 2016 και μετά, δηλαδή κατά σχεδόν 10%.

Ταυτόχρονα, στοιχεία από την Κίνα καταδεικνύουν ότι τα διυλιστήρια χρησιμοποιούν εισαγωγές αργού-ρεκόρ και παράγουν περισσότερα καύσιμα, όπως βενζίνη και ντίζελ, απ’ ότι μπορεί να απορροφήσει η χώρα.

Υποχωρούν χρυσός και ασήμι, παρότι οι επενδυτές δεν έχουν χάσει την όρεξή τους για ασφαλή καταφύγια εν μέσω εντάσεων στην Νότια Κορέα και επερχόμενων γαλλικών εκλογών.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,31% στα 1.279,50 δολάρια, ενώ το ασήμι καταγράφει μικρή πτώση της τάξης του 0,04% και διαπραγματεύεται στα 18,155 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v