Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό παρά τις αμερικανικές κυρώσεις κατά Ιράν

Το brent με απώλειες 0,88% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $76,21 ανά βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό με μεγαλύτερη πτώση κατά 1,19% φτάνει στα $66,53. Μετά το φόβο για δυνητικές ελλείψεις, ήρθαν οι ανησυχίες για την υπερκάλυψη.

Υποχωρεί το αργό παρά τις αμερικανικές κυρώσεις κατά Ιράν

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού την Παρασκευή, οδηγούμενες σε τρίτη εβδομαδιαία πτώση, αφότου η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για πιθανή υπερκάλυψη της αγοράς.

Την ίδια ώρα, η βουτιά των αγορών και οι ανησυχίες για το εμπόριο επισκιάζουν τις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου.

Το brent με απώλειες 0,88% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $76,21 ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με μεγαλύτερη πτώση κατά 1,19% φτάνει στα $66,53.

«Η κατά περίπου 10 δολάρια πτώση του brent τον Οκτώβριο προέρχεται από το παγκόσμιο sell-off στις μετοχές», αναφέρει η Fitch σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της.

Οι αγορές έχουν δεχθεί πλήγμα από ένα εύρος θεμάτων, όπως ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεςμος, τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού και επιτόκια ομολόγων, καθώς και λόγω της διαμάχης Ιταλίας-ΕΕ. 

Κυρώσεις και επάρκεια στην αγορά

Μετά από τόσους μήνες ανησυχιών και φόβων ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των εξαγωγών του Ιράν, με έναρξη τις 4 Νοεμβρίου, θα προκαλέσουν προβλήματα και ελλείψεις στην αγορά, σήμερα ο προβληματισμός είναι ο ακριβώς αντίθετος.

Οι επενδυτές ανησυχούν για την υπερκάλυψη της αγοράς και τα αποθέματα που αυξάνονται σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η Σαουδική Αραβία σημείωσε ότι οι αγορές αργού θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωπες με υπερπρομήθεια μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Κέρδη 0,6% για τον χρυσό, στα 1.239,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v