Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα δημοσιεύματα για νέες περικοπές παραγωγής ενισχύουν το αργό

Τις τιμές υποστηρίζει η πληροφορία που θέλει τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να συζητούν περικοπές στην παραγωγή το 2019. Το αμερικανικό αργό με κέρδη 0,5% φτάνει στα $62,77 ανά βαρέλι, ενώ το brent με αύξηση κατά 0,9% στα $73,03.

Ανακάμπτουν οι τιμές του αργού την Τετάρτη, φτάνοντας τα 73 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την «προσγείωση» τους στο πιο χαμηλό σημείο από τον Αύγουστο.

Τις τιμές υποστηρίζει η πληροφορία που θέλει τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία να συζητούν περικοπές στην παραγωγή το 2019.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, οι δύο χώρες, που είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί της συμμαχίας του ΟΠΕΚ, έχουν ξεκινήσει διμερείς συζητήσεις για το ζήτημα.

Το αμερικανικό αργό (WTI) με κέρδη 0,5% διαμορφώνεται στα $62,77 ανά βαρέλι, ενώ το brent με αύξηση κατά 0,9% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $73,03.

Την ώρα που οι ιρανικές πετρελαϊκές εξαγωγές αναμένονται να υποχωρήσουν λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που επιβάλλονται από την περασμένη Δευτέρα, κάποιοι άλλοι βλέπουν ότι η παγκόσμια αγορά θα μπορούσε να έχει πλεόνασμα στην επάρκεια, καθώς η ζήτηση μειώνεται.

Οι δυνητικές περικοπές στην παραγωγή θα σηματοδοτούσαν την αλλαγή στάσης του ΟΠΕΚ, μετά την απόφαση του Ιουνίου για ενίσχυση του εφοδιασμού της αγοράς, με στόχο να αντισταθμίσουν τις ιρανικές απώλειες.

Κέρδη 0,8% για τον χρυσό, στα 1.236 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v