Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσδοκίες για περικοπές από τον ΟΠΕΚ ενισχύουν το αργό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,74%, στα 53,87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,43% φτάνει στα $62,57. Την Πέμπτη συνεδριάζει ο ΟΠΕΚ για τις αναμενόμενες μειώσεις στην παραγωγή του.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με κέρδη άνω του 1%, λίγες ημέρες πριν αποφασιστούν οι αναμενόμενες περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,74%, στα 53,87 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με άνοδο κατά 1,43% φτάνει στα $62,57.

«Η αγορά είναι θετική μετά τη Σύνοδο των 20 πιο μεγάλων οικονομιών του κόσμου (G20) και πριν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αυτή την Πέμπτη», σημειώνει ο υπεύθυνος στρατηγικής της BNP, Harry Tchilinguirian.

«Η δέσμευση επίσης της Ρωσίας για συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία και επίτευξη συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ έχει επίσης ανεβάσει τη διάθεση», προσθέτει.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών αναμένεται να μειώσει την παραγωγή του περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd).

Η κίνηση θα αποφασιστεί λόγω της απότομης ανόδου της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και της πιο χαμηλής αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης αργού.

Ο χρυσός, με θετική κίνηση (+0,4%), τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1.244,70 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v