Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στο αργό με το επίκεντρο στην οικονομία

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,56%, στα $52,24 ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,83% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 60,94 δολάρια.

Αρνητικά πρόσημα στο αργό με το επίκεντρο στην οικονομία

Υποχωρεί το αργό την Παρασκευή, ύστερα από τα πιο αδύναμα στοιχεία της Κίνας τόσο στη βιομηχανική παραγωγή όσο και στο λιανεμπόριο. Η είδηση έχει τροφοδοτήσει με νέες ανησυχίες τους επενδυτές παγκοσμίως.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε στην Κίνα το Νοέμβριο, καθώς η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις έδειξαν αδυναμία, ενώ οι επενδύσεις βελτιώθηκαν ελαφρώς.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,4% το Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, καταγράφοντας επιβράδυνση από την ετήσια άνοδο ύψους 5,9% του Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 5,9%.

Οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 8,1% σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνοντας επιβράδυνση από τα ετήσια κέρδη κατά 8,6% του Οκτωβρίου. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει ανάπτυξη 8,8%.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλό τετραετίας φαίνεται ότι διολισθαίνει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΙHS Markit. Ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ υποχωρεί στις 51,3 μονάδες τον Δεκέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο από το Νοέμβριο του 2014. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι θα έχει μία μέτρια αύξηση, στις 52,8 μονάδες. Τον προηγούμενο μήνα είχε φτάσει στις 52,7.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,56%, στα $52,24 ανά βαρέλι, ενώ το brent με πτώση κατά 0,83% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 60,94 δολάρια. Πτώση 0,4% για τον χρυσό, στα 1.242 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v