Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στην αγορά πετρελαίου

Οι τιμές του αργού σημείωσαν απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να καταγράφει απώλειες 11% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ κατά 11% υποχώρησαν σε εβδομαδιαία βάση και οι τιμές του αμερικανικού αργού, εμφανίζοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Ιανουάριο του 2016.

Προσπάθεια ανάκαμψης στην πετρελαϊκή αγορά, εν μέσω ενδείξεων πως η πρόσφατη πτώση των τιμών ίσως αρχίσει να δημιουργεί πρόβλημα στις προμήθειες από τις ΗΠΑ, αλλά και ανησυχιών για την πορεία του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να καταγράφει απώλειες 11%, υποχωρώντας την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ κατά 11% υποχώρησαν σε εβδομαδιαία βάση και οι τιμές του αμερικανικού αργού, εμφανίζοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Ιανουάριο του 2016. Και οι δυο τύποι έχουν καταγράψει πτώση 35% από τα υψηλά του Οκτωβρίου.

Τα futures του Brent ενισχύονται σήμερα κατά 0,19% στα 53,92 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού αργού υποχωρούν κατά 0,2% στα 45,5 δολάρια.

Η υποχώρηση στις τιμές έχει αναγκάσει τους αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου να περιορίσουν τα σχέδιά τους για τις εξορύξεις του επόμενου έτους, ενώ η μακροοικονομική εικόνα και η επίπτωσή της στη ζήτηση του πετρελαίου συνεχίζει να πιέζει τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v