Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά την ισχυρή άνοδο

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,19% και διαμορφώνεται στα 45,67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent υποχωρεί 1,10% και φτάνει στα $53,87. Χαμηλότερα και ο χρυσός.

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά την ισχυρή άνοδο

Χαμηλότερα κινούνται οι τιμές του αργού την Πέμπτη μετά το άλμα 8% της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι ανησυχίες για την υπερεπάρκεια στην αγορά επιστρέφουν.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,19% και διαμορφώνεται στα 45,67 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent υποχωρεί 1,10% και φτάνει στα $53,87.

Και οι δύο δείκτες έχουν απώλειες 40% από τα υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου. Οι διεθνείς αγορές ανέκαμψαν την Τετάρτη με υποστήριξη από την προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης για ενίσχυση του κλίματος και αφότου δημοσιεύθηκαν ισχυρά στοιχεία για τις δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των γιορτών.

«Εάν οι περικοπές του ΟΠΕΚ πραγματοποιηθούν, οι τιμές του αμερικανικού αργού αναμένεται να αυξηθούν και να φτάσουν τα $50-60 ανά βαρέλι, ενώ το brent προβλέπεται στα $58-70 ανά βαρέλι την επόμενη χρονιά», σημειώνει ο Shim Hye-jin, αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Securities στη Σεούλ.

Χαμηλότερα και ο χρυσός (-0,17%), στα 1.270,70 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v